PV-Systeem

Maak gebruik van de zon!

Wilt u zelf elektriciteit opwekken met de zon? Met zonnepanelen is het mogelijk en verlaagd u uw energiekosten. Deze besparing wordt alleen maar groter, door de almaar stijgende energieprijzen!

Waarom offerte ontvangen?

  • Zelf stroom opwekken
  • Subsidiemogelijkheden
  • Fiscaal aftrekbaar
  • Zeer hoge rendementen
  • Onafhankelijk van uw energiebedrijf
  • Waarde stijging van uw woning of bedrijf

Hoe werkt het?

Panelen die elektriciteit opwekken worden ook wel zonnepanelen of PV (in het engels photo voltaic) panelen genoemd. De panelen worden aangesloten op een of meerdere stroomomvormers die de zonnestroom omzetten in 230V netspanning. De opgewekte energie gebruikt u dan direct in uw woning waardoor u minder energie behoeft af te nemen bij het energiebedrijf. U bespaard dus op uw inkoop.

Indien u meer elektriciteit opwekt dan dat u zelf gebruikt, kunt u het te veel aan elektriciteit terugleveren aan uw energieleverancier.

Uw energieleverancier is volgens de wet (Salderingswet) verplicht om voor de door u terug geleverde stroom dezelfde prijs te betalen als de prijs die u zelf betaald bij afname van stroom. (inclusief BTW en belastingen). De zogeheten ‘salderingsgrens’ is afhankelijk van uw verbruik.

Voorbeeld: Uw energieleverancier levert u in een jaar tijd 3500kWh. Uw zonnepanelen leveren 2500kWh waarvan u 1000kWh zelf direct heeft verbruikt. Er is dus 1500kWh terug geleverd aan het net. De salderingsgrens is in dit geval 3500kWh. Op de eindafrekening zal uw energieleverancier 2000Kwh in rekening brengen.

zonnepanelen leiden

De zonnepanelen

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit losse cellen die licht omzetten in elektrische energie. Hoe meer zonlicht, des te meer spanning vrijkomt in de zonnecellen en dus hoe hoger het rendement van de installatie. ’s Morgens, ’s avonds, bij mist of dikke bewolking zijn de prestaties weliswaar lager, maar ook dan produceren zonne-energieinstallaties nog steeds elektriciteit. Het lijkt onlogisch, maar zonnepanelen functioneren beter als het kouder is.

Hoe lager de temperatuur, hoe hoger de elektriciteitsproductie. Een goede ventilatie van zonnepanelen verlaagt de kerntemperatuur en verhoogt daarmee de prestaties. De panelen zijn vervaardigd uit materialen die hergebruikt kunnen worden om nieuwe zonnepanelen en producten te produceren.

De panelen die wij leveren zijn een praktisch en onderhoudsarm systeem van het hoogste technische niveau en zijn voorzien van alle belangrijke kwaliteitscertificeringen en getest door geaccrediteerde en onafhankelijke instellingen, zoals TÜV, VDE, SGS en het Faunhofer Institut.

zonnepanelen leiden

De omvormer /

De omvormer is een apparaat dat de gelijkstroom uit zonnepanelen omvormt in wisselstroom (230 volt) die nodig is voor gewone elektrische apparaten. Maar omvormers zijn veel meer dan alleen spanningsomzetters. Een omvormer voert tal van andere taken uit en kan zelfs worden beschouwd als multifunctioneel zenuwcentrum van het zonne-energiesysteem.
omvormer zonnepanelen

Wat is mijn rendement?

Voor particulieren is de investering gemakkelijk terug te verdienen in minder dan 10 jaar. In rendement uitgedrukt komt dit neer op 10% rendement per jaar. In sommige regio’s verstrekken provincies of gemeenten extra subsidies, logischerwijs wordt het rendement nog hoger en de terugverdientijd korter.Verder hebben andere factoren nog behoorlijk wat invloed op het rendement. Waaronder: de helling van het dak, ligging van de woning, eventuele schaduwen, aantal zonuren in de regio en de afstemming van de omvormer op de panelen. Met andere woorden: iedere situatie is uniek en dient bekeken te worden al vorens er een advies (rendementsberekening) en offerte volgt.

rendement zonnepanelen